Zobacz wszystkie
15 października 2018

Oświadczenie Stowarzyszenia "Education Talent Culture"

Na każdym końcu dobre jest to, że kryje się w nim jakiś piękny początek

Po 20 latach przyszedł czas, by coś zmienić i pójść dalej...

Osobiście i z całego serca chciałabym podziękować wszystkim osobom, które spotkałam podczas 20 lat organizowania Kina na Granicy. W imieniu stowarzyszenia EducationTalentCulture, które było czeskim organizatorem przeglądu przez ostatnich 10 lat, dziękuję za współpracę wszystkim organizacjom, partnerom oraz sponsorom. Dziękuję za pomoc, wsparcie, miłe słowa oraz uznanie i pochwały. Z małego niekomercyjnego wydarzenia, wspólnymi rękami stworzyliśmy wielki przegląd!

Kultura jest bardzo potrzebna, a wręcz niezbędna. Wypełnia życie ludzi, którzy w niej uczestniczą oraz tych którzy ją tworzą wzbogacając w niezwykły sposób życie miasta i regionu. Mam nadzieję, że nadal będę częścią tego życia kulturalnego, gdyż kultura zawsze była i będzie częścią mojego życia.

Mgr. Petra Slováček Rypienová

Organizatorzy

Organizatorzy Organizatorzy

Współorganizatorzy